teisipäev, 22. november 2022

Tenerifel tegelikult / Raave

Autor mõjus särtsakalt ja toredalt, lapsed niisamuti. Samuti meeldis, et ei olnud turismiinfokeskne lähenemine, eks ole selleks olemas juba piisavalt reisijuhte jms. Ja sageli annabki kohalikke eripärasid kõige paremini edasi argiste tegemiste kirjeldamine (siin oli palju koolilaste- ja loomaelu, eestlaste kogukonna tegemisi, lisaks Santiago de Compostela üks teelõik ja Tenerife ja Eesti vahet kulgemised).

Kui millegi üle kurta (no aga ilma selleta ju ei saa :)), siis tihedamapoolset reha oleks tekst vajanud. Ilmselt oli kasutatud olemasolevaid blogitekste (?), mis algselt mõeldud n-ö oma kodustele Tenerife seikluste vahendamiseks. Mis tähendas, et omadele oli teatud osa informatsioonist kõigiti teada, võõrale lugejale lajatati see kõik aga suvaliselt krae vahele, tausta selgitamata. Ja kuigi lugude eel olid väljatoodud aastanumbrid, siis suvaline ajaliselt edasi-tagasi hüplemine oli kohati liiga kirju ja täiesti loogikavaba.

Keele poolest... ma ei teagi. Autori laused uperpallitasid vahepeal päris mõnusasti, aga vist sai sellega ka aeg-ajalt üle pingutatud, oli nagu mingi kala sees, mis tegi mõtte jälgimise lohisevaks. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar