neljapäev, 30. juuni 2022

Enesekindlus on pool võitu

 Ma ju tean, et suured blogijad ja instagrammerid üritavad igast oma ostust ja/või teenuse tarbimisest teha koostöödiili. Lasku aga käia. Ega neid eriti palju ju ole ja igal oma vaba valik, kas ja mida nende kümmekonna suunamudijaga teha, saata neid reisile või visata soodsamalt neljarattaline õuele vm pisemat. 

Tänavu on aga juba kaks korda üritatud minuga kaupa teha, ainult et... mõlemal "mudijal" oli jälgijaid kolmekohaline arv. Et nagu vau! Ma siinkohal täpsustan, et loomulikult on nišikaid valdkondi, mille puhul (Eestis) kolmekohaline jälgijaskond on kõva sõna, näiteks mõne niplaja või tarantlit lemmikloomana pidava tegelase konto (vabandan muidugi ette, ega ma ole üle kontrollinud, kuis seis sel rindel reaalselt on), aga tulla sellise numbri juures ennast mingi tegija mudijana esitlema ja tasuta või soodsamalt teenust saama... see on täitsa naljakas. 

Aga ega küsija suu pihta ju lööda.

Mulle meenub, et ka raamatumaailmas liikus mõned ajad tagasi üks sarilunija. Ilmselt tal kirjastustega koostöö ei olnud käima läinud (ega need viimased on muidugi ka täissöönud sots.meedias arvustajatest) ja siis ta hakkas kohalikke autoreid personaalselt pommima. 

Järgmisel korral kodupoodi minnes peaks ka müüjalt uurima, et kui ma sellest käigust blogis kirjutan, et kas siis saaks leivapätsi ehk soodsamalt.

PS. Igaks juhuks infoks neile, kes instas ei toimeta: seal liigub lademes tegelasi/kontosid, kes haagivad end sulle valimatult külge, olgu selleks äriettevõtted või kaaslase otsijad, seega kes numbrit taga ajab, siis pole mingit probleemi endale paar tuhat jälgijat saada.  

2 kommentaari:

  1. Just! Olen mõelnud, et see arv, mis tuleb mingi täiesti lampi suvalisi jälgijaid kontole, et kuidas n-ö suuremad tegijad need kõik ära haldavad, sest loogiliselt võttes peaks neile selliseid kõige rohkem sisse sadama. Sa ju ikka viskad välja osad jne. See võib neil meeletult aega võtta. Mina saan rahulikult väljaviskamist teha. Eriti kui on profiilist kohe näha, et tegemist on inimesega, kes otsib endale mingit sorti (elu)kaaslast. Siis on muidugi mõned teenusepakkujad, kes loodavad sedaviisi endale uusi kliente korjata ja lõpuks on too kolmas ports asjatajaid, kelle puhul kõige keerulisem aru saada, kas nad on nüüd päriselt huvitatud mul seal raamatutega seotud värgist, või mis asjad nad üldse on. Mida nad tahavad? :) Mõnikord mõtlen, et võib-olla diskrimineerin liialt ja viskan välja mõne, kes ongi suur raamatusõber, aga noh mingi killuke-tilluke profiiliinfo jätab mulje, et vist ikkagi oleks parem, kui ta mu kontol ei töllerdaks. Olgugi, et ta võib-olla mitte kunagi isegi ei vaata mu postitusi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina siiski heausksena eeldan, et kui on ikka enam-vähem usutava näo ja nimega kodumaine inimene, et ju ta siis raamatutest huvitub ja las ta siis olla. Kui hakkab mingi ingliskeelne moosijutt, siis käib küll blokk peale kohe.
      Samas hakkasin hiljuti vaatama, et ka nende kodumaiste puhul on tegelikult päris palju selliseid, kelle enda konto on privaatne. Vahel olen küll mõelnud, et peaks siis neile taotluse saatma ja kui võtavad vastu, siis jäägu nii, aga kui mitte, et siis... Samas ma ei näe siiski mõtet sellest suurt numbrit teha, sest no kolmveerand instas olevast kraamist rändab ju nagunii teistesse avalikesse kanalitesse ka, olgu selleks raamatud Goodreadsi või siia blogisse või saareelulised tegemised ühte ja teise kanalisse.

      Kustuta