reede, 20. mai 2022

Suussulav küülik koorekastmes Mae moodi

Tulevad kokandusminutid Mae moodi, ehk et kuidas valmistada imemaitsev küülik koorekastmes, mis ei tee paksuks ega midagi.

Kui ma eile Keila raamatukogust sadama ja praami suunas kihutasin, lootuses, et ikka Haapsalus traditsioonilisele toidupoeringile ka jõuaks, nälg oli silmanägemist võtmas ja kõik need muud jutud, siis jõudsin mõtteni, et selge pilt - küülik. Poodi ma jõudsin, üldse tundus aega olema mõnusa varuga (jõudsin mõtiskleda, et võiks läbi sõita ka selle maja juurest, kuhu ma järgmisel nädalal pean esinema minema), imede ime, ka küülik oli poes olemas ja suisa pakkumiseski. 

Hõljusin siis seal riiulivahedes, et ikka haarata rõõsk koor ja valge vein ja tüümian... ei, tüümian on kodus olemas, aga porgandid jäid küll linnakülmikusse maha, tuleb võtta uued, puljong... ei, puljongit on Hiiumaal sügavkülmas, küüslauk... ei mäleta, kas jäi kappi, sibul... ei, küülik  ei vaja kindlasti sibulat. Ise veel mõtlesin, et ei, nii hilja õhtul ei jaksa küülikut teha, aga no homme, homme kindlasti. Ikkagi reede ju ja üks hullumeelne nädal seljataga, mis näitas mulle issanda loomaaia tõelist kloaaki. Lõpuks läks kumato tomatite koodi leidmisele nii palju aega, et Haapsalu raamatukogu otsima ei jõudnudki, ja kui siis veel seisime teetähise ees, mis teatas, et Kiltsi teelõik on ülepea suletud, siis sai juba elu eest rabeletud, et ei peaks praami tagatulesid jääma kaile vaatama.

Praami peal mingit saasta nosides ja Lapini roppuseid lugedes juhtus aga see, mida minuga veel seni juhtunud ei olnud. Küülik koorekastmes kõlab ju kenasti, aga... kus on küülik?  Vastus: Selveri külmletis.


9 kommentaari:

  1. Mõnusa puändiga lugu! 😂
    Ma vaatan, et see hiiu huumor on sulle peris kenasti külge hakanud. 😁

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh... aga kui reede lõunaks tuleb konsumeerida vahukoort veiniga, siis pole enam üldse naljakas :)

      Kustuta
  2. Kui mina 500 aastat tagasi Hiiumaal käisin, siis seal oli ka miski Selver. Ja päris suur. Või ma mäletan valesti? Kas sinna ei too keegi küülikut?

    Nälgimine on jah kõige parem dieet :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vaata, 23 km Tallinnas on hoopis teine asi kui 23 km Hiiumaal. Siin kogud ikka seitse asjaajamist kokku enne teele asumist. Ja psühholoogiliselt on jube niru tunne, kui elad sadama lähedal ja oled just kui juba kohal, aga siis pead veel hakkama Kärdlasse sõitma.
      Lihtsam on mõni akna taga jooksev jänku maha võtta :)

      Kustuta
  3. Puhas rõõm oli lugeda ja aduda, et ma seal "unustajate klubis" üksinda ei istu :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :) Sa tahad öelda, et selline asi võib korduma hakata, jah?

      Kustuta
  4. hea lugu :) :) ajasid isu peale. Polegi ammu teinud küülikut. Mis selle hind nüüd ka on ? ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Räägi-räägi mulle küülikuisust, vähe mul endalgi see isu peal ei ole, eks :))
      Mu meelest oli kilohind 9,99.

      Kustuta