reede, 4. detsember 2020

"Tallinnville"

 

Foto: Siim Vahur

Kirjanduses on meil hetkel moodi läinud lühilugude kogumikud, pean silmas, omavahel kergelt seotud lood. VAT Teatri "Tallinnville" kasutab sama võtet siis teatrilaval. Mulle iseenesest sobib, mõne jaoks ehk tekib omamoodi hakitus. Tegelikult ärgitas iga lugu üksiti võtteski juba meid arutlema, rääkimata siis kogutervikust. Tervikpildi haaramiseks muidugi kippusid vahepeal osad nimed ja tegelased veidi segamini minema (neli näitlejad kehastasid ju arvestatavat tegelasteplejaadi), aga sellest polnud lugu. 

Oi jah, ma ei hakka siiski neid lugusid lahkama. Lisaks... seekord oli lavastuse tutvustus ikka väga tabav ja täpne, nii et uskuge seda :)

Kellele need lood mõeldud on?

Neile, kellele meeldib must huumor.

Neile, kes on otsinud lüürikat. Või üürikat.

Neile, kes on seigelnud Tinderis.

Neile, kes mõtlevad keskkonnale.

Neile, kes pelgavad, et ei saa endaga hakkama.

Neile, kes kardavad maailmalõppu.

Pereplaneerijatele. Linnaplaneerijatele. IT-entusiastidele.

Kiusajatele ja ohvritele. Poliitikutele ja maailmaparandajatele.

Vanadele ja noortele. Tallinna sõpradele. 

Foto: Siim Vahur

Näitlejad olid ka marudad, no eriline üllataja oli Piret Krumm (teles jääb ta mu jaoks väheusutavaks). Kui meenutan liftistseeni või teda koduses õpetajarollis, kui õpilane teda šantažeerima tuli, tuleb mul lai muie veel praegugi näole :)

Nopitud mõttetera: "su piirid on sulle puuriks" (või umbes niimoodi). Mõnel juhul nii ongi... Mõnes olukorras jällegi on piire tarvis...

Soovitada julgen. 

P.S. Mingi aeg tagasi (ei viitsi otsima hakata ja pole ka nii tähtis) oli kusagil selle lavastuse arvustus ja kommentaariumis leidis keegi (loomulikult anonüümik nagu ikka), et "täielik pask". Mul läks fantaasia kohe sajaga käima, et milline on see teatrikülastaja, kes lavastusele hinnangut andes seesugust kõnepruuki kasutab :)

P.P.S. Hullu aja mälestuste talletamiseks märgin siia üles, et meie algselt esimeses reas olevad istekohad olid ümber mängitud siis teise ritta (esimene rida oli üldse tühjaks jäetud, seega ees siiski kedagi ei istunud). Kui üht mässumeelset abielupaari mitte arvestada, siis kõigil teistel olid maskid ees. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar