neljapäev, 13. juuni 2024

Kuhu kaob aeg, vol 1

Ärkad, vaatad yr.no-t, et mis täna tulemas, mis homme, mis nädala pärast. Meil ja mujal. Mujal tähendab enamasti Tallinnat, sekka ka muid kohti, kuhu ehk lähima 10 päeva jooksul plaanis minna. Neid on õudselt palju. Siis vaatad tuulte suunad ja tugevused üle, windgurust näiteks. See ei tähenda muidugi absoluutselt, et sul paat oleks sisse pandud, aga no lihtsalt, igaks juhuks, ähk läheb tarvis ja ähk hüppab paat ise vette.

Siis vaatad Pulset, ei, see pole mingi tervisespordi-äpp, johhaidii, te ju peaks mind juba nii palju tundma. See on see Bookingu keskkonna võõrustaja-äpp. Täna tuleb Klara (eestlane), kellaaega pole teatanud. Tuleb ka Sabine (sakslane), saabumisaja on teatanud. Kahjuks hilja, alles peale kl 21, ehk et peab ikka riides ja juuksed kammitud olema õhtuni. 

Siis värskendad praamide lehte, ikka nullirida. Juhtub harva, ent siiski juhtub, et ka sul on tarvis pühapäeva öösel mandrile minna. Üldiselt passib paari päevaga lõdvalt mõned piletid välja, aga seekord on ajaaken kitsavõitu, tähendab, õigupoolest polegi teist. Pühapäeval peaks tulema ajakirjanik, aga kahjuks alles väga õhtul, seega sobib ainult viimane praam.

Raamatutega on kehv seis, lugemisvara hakkab otsa saama. Värskendad Kärdlat, värskendad Käinat. Mõned soovitud tutikad raamatud on Tallinnas olemas, aga neid ei saa veel kinni panna, sest siis peaks kolme päeva jooksul ära tooma. Loed sõrmedel päevi, aga veel on vara. 

Siis vaatad, mis kv-s toimub. Hiiumaal, Tallinnas, Viljandis. Ei toimu midagi. Või siis just palju toimub.

Siis vaatad kella ja mõtled, et lennukit pole veel kuulda olnud. Avad flightradar24 ja vaatad, kurjam, Kärdla lennuk pole veel Tallinnast tõusnudki, korralagedus.

Seejärel vaatad Rahva Raamatu edetabeli üle, uued raamatud, Apollost ka, kuigi seal on elu suht uimane.

Pulses on teade, et üks majake on lahkunud, peaks koristama minema, aga taevas on kahtlaselt tume. Vaatad uuesti yrnot, eriti seda 90 minuti graafikut, jõle täpne, ilma irooniata. Okei, kui hakkab 45 min pärast sadama, siis midagi peaks ikka minema ja kohe ära tegema. 





Aga miks taevas nii tume on? Äkki tuleb äikest? Kähku lahti lightningmaps. Häh, alles muhulaste juures põrutab, siis on veidi aega. 

Igaks juhuks mainin, et kuvatõmmised on tehtud suvalisel hetkel, seega ei lähe need jutuga päris sajaprotsendiliselt kokku.

Selle kõige ette ja vahele ja taha "mõned sutsakad" näoraamatut ja instat ka ja... siis vaikselt imestad, et... kes neid seinakella seiereid sedasi edasi on väänanud?




4 kommentaari:

  1. Vastused
    1. Ma kardan, et 22. sajand tuleb palju-palju koledam :) Siis on juba meil (loe: neil) kiibid ja kõik käib mõttejõul ja peamine mure on, et kui pahalased sisse häkivad, et mis siis saab...

      Kustuta
  2. Kust see Yr.no 90minuti asi tuleb, arvutivaates nagu pole.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma praegu eemal arvutist, aga üleval ja paremal oli mu meelest. Kui vihma pole tulemas, siis ma pole kindel, kas ja mida ütleb, aga kui on tulemas, siis tekib graafik küll.

      Kustuta