teisipäev, 21. mai 2024

Külas / Mikko



Võib vabalt olla, et oleksin leebemalt hinnanud, kui kogu komplekt oleks paremini terviku moodustanud. Praegu oli mingi vastuolu. Kõvakaaneline, suureformaadiline, õhulise kujundusega, seega pretensioonikalt suursugune vormilt. Sisult oli samas vähenõudlik ja blogilik, sobivam ehk pehmekaanelise reisilektüürina käsipagasisse torgata. 

Häirisid ka mõtte- ja sõnakordused. Veel mõtlesin, et kui need lood ilmuks eraldiseisvalt, siis on igati okei lugeda detailseid hotellitubade kirjeldusi (mitu riidepuud kapis on? aga kirjutuslaud? pliiats teritatud? mitu kohvikapslit?) või restoranides veinikaardi tudeerimisi, ent kokku köidetuna mõjunuks paremini, kui oleks tehtud hõrendatud valik ja kirjutatud vaid huvitavamatest näidetest.

Õnneks siiski juhtusid paljud sihtkohad isiklikult sümpaatsed ja see tõstis emotsiooni (Porto, Fyn, Pariis, Itaalia...). Leidus ka pilguheit Rootsi, Lesothosse, Singapuri, Albaaniasse, New Yorki, Moskvasse, Fidžile...

PS. Endise viljandlasena olen äärmiselt nördinud, et autor on unustanud Laidoneri ratsamonumendi, ma ei saa sellest ikka veel üle, kuigi juba paar päeva lugemisest möödas. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar