esmaspäev, 13. november 2023

Amberi kiiluvees / Leunens

                                                 


Meeldis. Tubli tükk toredat romaani. Armastust ja muud sellesarnast. Pelgasin, et kisub õige läägeks ehk, aga eriti seda ei juhtunud. No ühes kohas läks jah veidi, aga ma ei saa reeta täpsemalt :) Lisaks, ütleme nii, et see ei olnud seda tüüpi lugude tavapärane roosamanna alatoon.

Tagantjärele on mul veidi kahju, et raamatuesitlusele ei jõudnud. Alguses (pean silmas ilmudes) tekitas see raamat minus parajalt segadust. Tundus, et rõhuasetus on tugevalt Greenpeace´i ja tuumavastase võitluse peal. Ja ega see, et autor on endine modell, mulle ka erilist lootust ei sisendanud. Ühes veebipoes lipsas raamat korraks reisikirjanduse alla, kuigi liikus sealt ruttu ikka ilukirjanduse hulka. Poes lehitsedes sattusin üldse Antarktika peale (muidu peamine tegevuskoht ikka Auckland). Tegelikkuses oli õrn Antarktika-liin küll olemas, kuigi kui aus olla, seda poleks tarvis olnud. Ju oli keegi autorile öelnud, et heal romaanil p e a b olema paralleelselt kaks erinevat lugu jooksmas, soovitavalt erineval ajaskaalal. Ega siin oli neid nüansse veelgi, kus tundus, et autor järgis õpikulikke juhtnööre, aga ei, see ei häirinud eriti. Veider, näib et mul on palju kritiseerida, aga siiski oli selles tekstis see miski olemas, mis hoidis mind küljes kinni ja pani vurinal ühe soojaga lõpuni lugema :)

PS. Näpukaid oli sisse lipsanud keskmisest enam, aga ju oli autoril lennupilet juba võetud ja korrektuuri lugejal kiirus, kiirus, kiirus...

Seda tsitaati võib võtta ka sõna-sõnalt, ent siin raamatus on see teises, veelgi tabavamas kontekstis.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar