pühapäev, 8. oktoober 2023

Tormine

Nüüd vist on see hetk, kui võib juba nentida, et torm on üle elatud. Minu siinses piiratud ja pisikeses kivilinnas tormi kuulda ei ole. Vaid teatud nurga alt tuuseldades võib mõne plekk-katuse kolisema võtta. Kuna mu akendest ka ühtegi puud ei paista, siis tuule tugevust saan hinnata metsviinapuu liikumise järgi. Liikus küll. Muus osas vaikne ja liikumatu ümbrus.
Elekter ära ei läinud, küll aga Hiiumaal lühikeseks ajaks pani vehkat. 

Tormi käisime korra väljas piilumas. Viru keskus ja kaubamaja olid rahvast täis, ilmselt mingi osa kasutas tormipäeva ostlemiseks. Trammitee ehituseks pandud piirdeaiad olid kenasti pikali, nagu ka enamus ajutisi liiklusmärke.
Pirita teel võis kohata jalgrattureid (3) ja koeraga jalutajaid (palju). Vett viskas üle kergliiklustee mõnuga, nagu näha, siis ka autoteele. Haabneeme pool oli juba õige vaikne ja Pandju pool murdus laine sootuks kaugemal. 

Kuna mul tuli täna öösel ka elu õiekese teise lapsevanema lennukit oodata, siis saime ka öösel kolme ajal tormi vaadelda. Ma ju siin praktiliselt peokolmnurgas elan, siis oli veider näha, et pidutsejaid nii vähe oli tänavatel. Mu meelest suvalise esmaspäeva suvalisel õhtusel ajal on ka kordades rohkem. Nii et äkki ikka torm peletas nad eemale :) Ükskord umbes samal kellaajal lennujaama minnes oli Hollika ümbrus küll kui viimne patukants - põhiliselt väljutati kõikvõimalikest kehaavaustest vedelikke või tehti tänavail ja pinkidel aktiivselt sugu. Täna öösel - ei midagi. 
Ah jaa, lennukid lendasid siiski võrdlemisi tublisti, ära jäeti vist ainult paar lendu ja üks Kopi lend suunati Stockholmi, hilinemisi oli muidugi rohkem. Mõtlesin, et küll oleks ikka "tore", kui passime öö otsa üleval ja siis lennuk enne Tallinnat mujale suunataks. Linna kohale tiirutama see küll pandi, aga päris ära siiski ei saadetud, ilmselt mõjutas pardal viibinud presidendiherra asjade käiku. Või mine sa tea.












 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar