neljapäev, 14. september 2023

Filmid

Selline lõdva randmega tšill film.  Ebaeestlaslikult palju naeru oli saalis kuulda. Vaatadki läbi naeru seda karmi maailma. Ja seda Rain Rannu loodud maailma ma jäin enam-vähem uskuma ka. Eks neid ilusaid jutte oleme ühel või teisel moel korduvalt isegi kuulnud, niisamuti ka näiteid, kuidas tegelikult selle kiire rikastumisega on. Jube usutav dialoog, no päriselt. Ilmselgelt mees teab, mis mees teeb 😀

Hoogne. Sobib igale eale. Sest isegi kui teema võõras, siis see selgitatakse jõudumööda võhikulegi enam-vähem lahti (nagu oli ka Ükssarvikuga).
Paar lahedat üllatustegelast oli ka.




"Neeme Järvi. Muusika üle kõige" oli väga muusikakeskne, mida ma südamest ka nautisin. Mõnikord liigutakse dokis andeka inimese tegevusalalt liialt, ma ei tea, näiteks lapsepõlve, suhete, sõprade, hobide vms peale. Ja vahel on see kahtlemata õigustatud, avabki portreteeritavat paremini, aga siin ei mindud seda teed ja ausalt öeldes, ega olnud ka vaja.
Kihvt huumor, kelmikus, südamlikkus ja soojus, see kõik tuli armsalt esile. 
Mingid lemmikud hetked olid ka, näiteks koos Pärdiga, kui viimane püüdis teost lahti mõtestada. Ja Järvi püüdis aru saada. 

Ainuke mida ma hetkeseisuga pole läbi hammustanud, et miks pojad andsid oma kommentaarid filmitegijale vahepeal inglise keeles ja siis jälle eesti keeles (koht ja aeg oli sama).


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar