esmaspäev, 21. august 2023

Joppenpuhh

Nagu ilmselt paljud raamatusõbrad nii olen ka mina kerge nördimusega jälginud, kuidas raamatupoodide kaubavalikus raamatute osakaal tasahilju väheneb. Koolitarbed, kirjutusvahendid, muusika - oli nagu kohe loogiline ja vastuvõetav. Alguses oli veidi imelik ka küünlaid ja gloobuseid sealt leida. Nüüd ei kergita kulmugi. Mäletan, et kui hakkasid ilmuma serviisid ja taimekasvatuskomplektid, siis küll porisesin ja tõmbasin raamatupoe külastusi vähemaks. Päris ilma ikka ei saanud ja kuidagi leidsin tagasitee sinna.

Nüüd vaatasin mitu hommikut veebipoes käies, et mis krdi aluspesu sinna uudistoodete alla on tekkinud. Olid sellised kolmnurksed kangapalakad. Selgus, et koerte kaelarätid olid hoopis (kuigi ma kahtlustan, et ega see pesupoeks muutuminegi kaugel ole). Ja veel edasi vaadates võis leida ka koera kakakottide hoiukoti. Naissss! Kategooriaks "Kodu ja aed"...

Samas käibki kliendi harjutamine muidugi piisavalt vargsi, nii et küllap harjun ka mina lõpuks kõigi jaburustega :) Kuigi-kuigi, kuniks on olemas näiteks Raamatukoi, on alati alternatiiv sinna üle kolida. Raamatuid on seal, nii füüsilises poes kui ka veebis, päriselt palju. Hinnad ketipoodidest soodsamad, paar eurot raamatu pealt on Harju keskmise hinnaga raamatu puhul tavaline, ent leidub ka nimetusi, mille puhul hinnavahe rasvasem. Jäi näiteks pilk peale Tarandi "Eesti tornaadodele", kus vahe seitse eurot - kui see pole korralik hinnavõit, siis mis üldse on?



Varsti võib teha ennustusvõistluse, millal saabub päev, mil raamatupoes on müügil viimane raamat.

1 kommentaar: