neljapäev, 30. märts 2023

Päevapakkumised

Ma panen küll meelevaldselt ühte patta kokku praegu sööklad ja kohvikud ja konkreetselt päevapakkumised/lõunapakkumised, ent hinnad on ikka tõesti ootamatu hüppe teinud. Tähendab siis mitte kõikjal üldiselt, vaid mõnes kohas. Oma kiiretel päevadel, mis seal salata, tuleb nii mõnigi kord kuskilt siva miskit hamba alla saada. Märksõnad on kiirus (jah, just selles järjekorras, sest üks meist on süüa oodates väga kärsitu (mitte mitte) ja teisel tuleb nälg alati väga ootamatult ja ta muutub väga kähku sealjuures absoluutselt apaatseks või siis äärmiselt tigedaks (jah, see olen mina, kahjuks)), hea asukoht ja hind. Kuna meil on permanentselt kuskil ikka mõni remont käimas, siis väga head ja naljakad kohad on igasugused Espaki ja Bauhausi sööklad. Poskas elades oli selleks päästvaks sööklaks sageli Vesivärava-nimeline asutus. Ka pärast kolimist oleme sinna aeg-ajalt läinud, juba sealsete küpses eas tüdrukute pärast, kes pakuvad oma teenindusega võimsa etenduse. Viimane kord vaatas sealt aga vastu mitu hinnalipikut, millel kahekohaline number. Ja noh, olgem ausad, see on ikkagi ka sööklalaadne kohta.

Lühikeses jalas meil päris oma kodusööklat ei jõudnud tekkidagi, ja ega polnud ka tarvidust, sest avastasin, et ümberringi on nii palju kohvikuid ja restorane, mis lõunapakkumistega meelitavad (kes veel ei tea, siis selleks on olemas väga mugavasti sedasorti teavet koondav koduleht samuti). Kohad on viksid ja viisakad, teenindus super, sageli lisaks ka tasuta kannuvesi ja leib/sai maitsevõi. Leib ja sai enamasti huvitavamat sorti või kohapeal küpsetatud.  Mõni kuu tagasi leidus veel 4+ eurot praade, täna tõesti algavad 5+ eurost, supid muidugi odavamad. Tõsi, mõni neist kohtadest on selline, kuhu koduriietega ei tahaks päris minna :)

Oot, aga miks ma sellest üldse rääkima hakkasin? Ah jaa, täna mandrile jõudes ja nagu ikka mõne tegelase juuksurisse minnes otsustasime kohe seal läheduses üht naljakat kohta proovida. Nimetagem seda siis Õnne 13 kohvikuks, kuigi sel on vist ametlikult mingi muu nimi. Olge lahked, Kiievi kotlet 10,50. Prae suurust ma ei kommenteeri, maitse asi, kes kui suurt tahab, eks ole, aga ka kõik muu... Ma olen siiani hämmingus, sest see oli nagu mingi 90ndatesse tagasi kukkumine, kõik see vettinud hiina kapsaga salat ja üleeilsed liisunud õliga praetud kartulid... Muide, teenindus oli samuti väga ajastutruu, polegi ammu sellist näinud. Mul läheb taolistel juhtudel automaatselt hääl valjemaks ja paluneid ja aitähe hakkab suisa topelt tulema, aga ei, seda prouat see ei morjendanud, tema stiilist välja ei langenud.




Nii et jätkan vana- ja kesklinnas einestamist, on märksa rahakotisõbralikum, kui veidralt see ka ei kõlaks.


PS. Kui kellelgi on häid vihjeid lõunakate kohta, siis ärgu olgu kade!


6 kommentaari:

  1. Juhhuuu, see ju "Kohv ja Klähv"!!!!:D Minu Nõmme kodukohvik - mind on seal selja tagant filmitud (Õnne), kamp ustavaid kogunes paar aastat tagasi "Sada..." esitlusele ja kord nädalas käin seal kilupirukaid konsumeerimas:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :)) Vaata aga vaata :) Ma järgmine kord siis proovin kilupirukaga õnne (kuigi seda provvat seal letis kardan nagu tuld).

      Kustuta
    2. Letiteenindajast hullem on....maiteagi....koristaja-kojamees või turvamutt, kes paar aastat tagasi andis mu autole luuaga, kui parkisin täpselt parkimist tähistava märgi alla. Et vales kohas (kõnniteel) pargin. Tõsi, nüüdseks on see sinise peega märk kõnniteelt ära koristatud. Jah, eks letitagune provva meenutab natuke kilpkonn Tortillat, uimerdab edasi-tagasi ilma suurema kasutegurita. Samas omad joped on armsad - ikka küsib, et sa täna xxx ei võtagi:D Pildil paremale jäävas lauas on minu stammkoht - seljaga vastu ahju. Talvel soojendab, suvel jahutab:)

      Kustuta
  2. Me käime Stockmannis Matkas ja Kesklinna Nuudlis (Mardi tn). Sest kodule-tööle lähedal ja kvaliteet on hea. Eks muidugi kisub veidi üksluiseks India ja Tai toitu süüa (lõunapakkumiste menüü liiga kardinaalselt ei vaheldu), aga maitseb hästi. Matkas on hinnad 5,90 või 6,50 sõltuvalt sellest, mis sa ise valid. Nuudli päevakas on 6,90.

    Kui lähme autoga, siis vahel satume üldse Argentiina restorani (Lootsi). Vahepeal läks seal liiga sööklaks ära, aga eile proovisime uuesti ja oli väga hea. Seal on päevakas 7,90.

    Kahekohalist summat maksta sellise lasteprae eest nagu pildil... No see teeks mind lausa tigedaks.

    Sita teeninduse hommikusööki sain ka mina viimati just Nõmmel. Käisime seal autot parandamas ja tegime kohvikus aega parajaks. Toit oli okei (saiakesed lausa ülihead), aga see teenindus... njaa.

    kristallkuul

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vaat tuleb ikka suu lahti teha ja nõu küsida, sest Argentiina peale polekski tulnud, samas asub see just mugavalt mu kõnnitiiru-trajektooril. Stockmanni olen ka kuidagi unarusse jätnud, enam ei teagi väga, mis toidukohad seal üleval on.
      Kas Nõmme kogemus oli samas toidukohas või mingis teises?

      Kustuta
    2. Nõmme kogemus oli mingis teises kohas. Valdeku söögisaalis, guugeldasin praegu välja :D

      Stocki üleval ükski muu koht paraku ei kõlbagi, Matka on ainus.

      kristallkuul

      Kustuta