reede, 30. september 2022

Kurbuse kolmnurk

Viimasel ajal on kinokava lapates väga raske midagi söödavat leida, nii et kõik teie, kes olete sama probleemi ees seisnud ja vaikselt patja tihkunud, siis nüüd on pidu meie auulis!

Film on ühtaegu mõtlemapanev ja samas mõnusalt satiiriline. Meesmodell Carli näitel pööratakse meie jaoks korraks meeste ja naiste stereotüüpsed rollid tagurpidi: meesmodellid teenivad väidetavalt kolmandiku naismodellide tasust, sealt edasi moodsa maailma probleemid arvete maksmisel/jagamisel jne, jne.  

Aga-aga-aga, mitte see pole peamine, eriti võluv on läbi filmi kulgev inimeste hierarhiasse paigutumine ja nende käitumise muutumise jälgimine olukorra teisenedes. Ja see kõik tuleb selles seltskonnas seal luksujahil päris kenasti välja. Eriti meeldib mulle, et siin ei ole mustvalgeid häid ja halbu tegelasi (nagu Ameerika filmitööstuse jampsfilmides tavaliselt), vaid olukorrad muutuvad ja tegelased ühes nendega.

Nüüd aga kinno! Tõsi, olenevalt saali suurusest tuleks väiksema variandi puhul pilet ette osta. Ma ei tee seda muidu kunagi, eile olin sunnitud, sest muidu oleks ukse taha jäänud. Ja need, kes teavad, kui raske on mind minu uneajast kodust välja saada, mõistavad, kui vihane ma oleksin olnud. Artise väike saal oli viimse kohani täis.

5 kommentaari:

  1. Pärast filmi Noblessneri Sõpruse saalist välja astudes satub sürreaalsesse luksuskorterite ja maja ees loksuvate jahtide (hehe) maailma, elamuse jätkumise mõttes soovitan

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pidid sa ütlema nüüd seda ütlema, ma kusjuures eile tõsiselt kaalusin, kas minna Noblessnerisse (inimlikum kellaaeg) või Artisesse :)

      Kustuta
  2. see anonüümse kommentaar on nii armsalt lõbus:) ma filmi näinud pole, aga nüüd muidugi jubedamalt isutab. aga ma selle peale mõtlen, et mismoodi ja näoga ja mõtetega need luksuskorterite ja jahtide omanikud ise sealt Noblesseri Sõpruse saalist välja astuvad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. V-o nemad seda nii teravalt ei tunnetagi, sest meie jahid ja kaatrid siin Eestis on ikka valdavalt väiksemapoolsed ja meeskonnata. Filmis nähtud lukskruiisi elu neilegi kauge :)

      Mis omakorda tuletab mulle meelde, et ma ikka endiselt ootan mõnd raamatut, mis räägib purseritööst mõnel erajahil. Meil on Eestis päris mitu vinget naist, kes on seda tööd maailmavetel pikalt teinud ja nende lugudest saaks ägeda lugemise. Kahjuks need pagana lepingud ja vaikimiskohustus :(

      Kustuta
  3. Seda filmi vaadates saab mõiste "õhtusöök kapteni lauas" täiesti uue tähenduse:)
    Pikk film, mu kondine tagumik sai istumiskahjustusi, aga ikkagi soovitan!

    VastaKustuta