pühapäev, 7. märts 2021

Väiksed rõõmud

 Olin siin üks päev hädas tulpidega - samapäeva õhtuks ripakil nagu nartsud. No keramaja lihtsalt on praeguste päikeseliste ilmadega selline kasvuhoone, et +27 viskab vaevata sisse isegi siis, kui aknad lahti hoida. Vanemad ja targemad inimesed soovitasid seepeale vaasi viiekopkalise visata. Ega ma kade olnud, mul on selline rahakotis muide õnnerahana juba iidamast-aadamast olemas (seni veel küll pole aru saanud, kas õnn juba tulnud või peab veel ootama), enda sünniaastaga ja puha. 

Hommikul alla marssides vaatas veelgi masendavam pilt vastu. 




Doktor Google siiski avitab ja nii ma kell neli hommikul segasin suhkruvett. Lilledele. Ise istusin kiiktooli "Minu H." korrektuuri lugema. Järsku tundus, et köögis midagi toimub. Mingi sahmimine ja sebimine. Vahepeal käisid koguni mingid plõksatused, kui õied üksteise vahelt endale teed kõrgustesse tegid ja plupsuga püsti kargasid. Järgneva pooltunni jälgisin nende olelusvõitlust.



5 kommentaari:

  1. Hmm, kas sul oli mingi täpne retsept? Ma kallasin lihtsalt sortsu suhkrut vaasi, aga see ei töötanud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina, vana "vaba käega valaja", mingit täpset retsepti ei järginud.
      Aga muidugi käis sinna juurde vee vahetamine, et suhkru panin ikka uude värskesse jääkülma vette ja segasin ka. Kui sa lihtsalt valasid suhkru vaasi, äkki siis ei lahustunud see seal ära? Ja no see vana klassika, otste lõikamine, peaks ka asja juurde käima (tüütu, ma tean).

      Kustuta
    2. Mul vajusid nad suht kohe saades laiali, seega vesi oli ehk paar tundi vana ja ma veits ikka loksutasin seda, et lahustuks. Otsi ei taibanud kohe lõigata jah.
      Samas, hullemaks nad läinud ei ole, seegi võit vist :) Meile kingiti kaks punti - minu omast pooled vajusid ära, teisest pundist kõik ilusad, kummaline.

      Kustuta
  2. Hea teada! Vee vahetamine ja otste lõikamine on muidugi igihaljas teema. Viimasel ajal olen ma rohkem rooside vannitamisega tegelenud. Ikka jupid otsast maha (vee all) ja siis külm vesi vanni ja roosid kümblema. Soovitatavalt terveks ööks. Hommikuks - voila - jälle niksis-naksis, triksis-traksis:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Njaa, kui me iseendi eest ka nii hästi hoolitseks, eks ole :)

      Kustuta