kolmapäev, 18. november 2020

"Jumalik märk"

 "Jumalik märk" Ester Urbala


Goodreadsi (seni) vähene tagasikaja annab aimu, et see kogumik tekitab ilmselt lugejates segadust. Mingil põhjusel. Äkki on liiga lihtne? No et kui novellilaadsed lookesed, siis peaks hästi diibid olema? Kuna mul on lühiproosaga keerulised suhted, siis mulle just passib, kui on selge, konkreetne, soovitavalt õrna vimkaga ja humoorikas. Ja seda need lood valdavalt ka olid.
Kes aga novelle päriselt vihkavad, siis tegelikult on läbivalt üks ja sama peategelane, koguni üks kõrvaltegelanegi hüppab läbi korduvalt, seega loe kas või nagu romaanihakatist.

Erilist äratundmisrõõmu võiksid tunda küpses eas (pakun suisa alates 35+ vanuses), pigem kassi ja kaktusega hängivad ja end naisinimeseks pidavad lugejad. No ja kui nüüd lõpuni aus olla, siis võite olla ka nooremad ja suhtes, aga ikkagi leida lehekülgedelt hetki oma elust 
🙂
 Sest no kas ei ole teil ette tulnud, et peate kodunt lahkudes teksastel nööbi lahti jätma (halvemal juhul tripsukese jagu lukkugi!)? Või olete arstikabinetis end liiga agaralt lahti koorinud? Ja samas vaimus edasi.
Värskendav lektüür, seda ma ütlen.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar