reede, 24. aprill 2020

Vahepeatus, vol 3

Hiiumaa ja prügiteema, kes neid suudaks lahutada. Vähemasti on koroonast nii palju tolku, et tõde viimaks vaob. Päris pikka aega olid üleajavates prügimajades süüdi ikka turistid ja suvehiidlased. Nüüd, mil saar turistile suletud ja kohati ka suvehiidlasele, ent prügi tahab ikka tekkida sinna, kuhu see teps mitte ei peaks tekkima, on selge, et vahel võib süüdlast ka omade seast otsida (kuigi see ei saa ju võimalik olla!?). 
Õnneks mõned julgemad söandavad seda ka nende teemade all mainida. 

Minu viimatine lemmikteema prüginduses ei saanud mu lemmikuks aga mitte sellepärast, et mingi läbujärgne praht jälle sellel kaunil külaplatsil vedeles (kusjuures piltidel on näha, et prügikast on sealsamas olemas, lihtsalt pidusest seltskonnast ei vaevunud mitte keegi taarat ja tühje pakendeid sinna panema), vaid hoopis seepärast, kuidas patuoinaste tuvastamiseks läks. Tuletan meelde, see on Hiiumaa :) 

Kuna tegemist on väga kõrvalise mereäärse kohaga, siis pealtnägijaid ei olnud. Aga ärge arvake, et sellega asi piirdub, oh ei. Tühi taara on ju pildil ja varsti leidub ka keegi, kes on näinud seltskonda seda marki jooke ostmas. Ja me ei räägi siin lähimast külapoest ;) Kärdla Selver on Hiiumaa mastaabis üle mõistuse suur ja üle mõistuse kaugel. 

Nii et pane tähele, et ei piisa sellest, et lähed Kärdlasse jooki ostma ja siis põrutad  kuhugi eemale kadakate vahele pahandust tegema. Mina soovitaks sel saarel jamasid üldse mitte korraldada. Päriselt. Eriti turistil ja suvehiidlased, ent õnneks ka pärishiidlased peavad ette vaatama. 

See on üks Hiiumaa avastamata pärle. Seal ei ole midagi, ja seal on kõik. No Kõpu ja Emmasteotsa inimestele ei maksa seda muidugi rääkida, nad ei mõista seda saareserva, aga no see on ilus. Milline avarus ja vaade! Natuke umbes nagu Sarvel.



Siin laululaval pole ma veel küll ühelegi üritusele sattunud, kuigi neid siin ikka tehakse. Ükskord oleks peaaegu küll juhtunud tulema. Ei tea mispärast, aga sattusin guugeldama seda kohanime ja näitas, et ohohoo, vanameister Ivo Linna ise on esinemas. Oleks see vast sündmus Hiiumaal, kui Iff naabrite juurde tuleks. Aga nuneh, sama kohanimi esineb ju ka Muhus ja otse loomulikult oli Linna ikka seal laulmas. 
Sedasi läks minu Ivo Linna kontserdiga Hellamaal :)


4 kommentaari:

  1. EÜE-78 käis Sarve otsast laiule, otse minnes tõusis vesi nabani, a kesse kaarega minna viitsis:) Õlleankur oli ka kaasas! Eelmisel hilissuvel käisin korraks seda teeotsa vaatamas, ilus soe ilm oli.
    A muidu ma Emmasteotsa mees:D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sarvelt läbi mere minnakse Kaevatsile küll jah. Ise pole käinud, sest seda minu mõõdupuu jaoks piisavalt sooja vett antakse maru harva ju.
      Aga Sarvel sul üldse juuri pole? Ma alati sealt läbi sõites näen ühel postkastil su perenime...

      Kustuta
  2. Eks need nimelised on üle saare laiali valgunud. Aastaid tagasi kondasime toona veel väikese pojaga mööda kohalikku kalmistut ja naks poja, kes lugema õppis nelja-viieaastaselt, veeris ühelt hauakivilt täiesti enda täisnime kokku:D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vat kalmistutelt pole ma veel sinu nime otsinud, järgmisena võtan selle ette :)

      Kustuta