kolmapäev, 29. aprill 2020

Kuidas saared lukku ja lukust lahti said

Jagan näoraamatu lehelt hiiumaa.events väga... tõetruud ülevaadet saarte lukku ja lukust lahti keeramise kohta. Jumalik!

Kuidas saared lukku ja lahti said - messengeri transkriptsioon
13.03 Saaremaa wrote: Kehtestasite eile öösel eriolukorra, meil siin palju haigeid, äkki saate Saaremaa ka lukku panna?
14.03 Jüri wrote: Kui te nii tahate. Hiiumaa, kas kinni või lahti?
14.03 Hiiumaa wrote: Eee... paneme siis igaks juhuks kinni.
14.03 Jüri wrote: Korraldus nr 30: Keelan kõigi isikute sisenemise ja väljumise Saaremaa valla, Hiiumaa valla, Vormsi valla, Ruhnu valla, Kihnu valla ja Muhu valla territooriumile ja territooriumilt. Korraldus jõustub alla kirjutamise hetkel.
14.03 Muhumaa wrote: Kas üle väikse väina tammi nüüd enam ei saa?
14.03 Manija wrote: Aga meie? Me jäime välja.
14.03 Saared wrote: See suur et, parajasti on laupäev. Saared on rahvast täis. Kõik peavad esmaspäeval mandrile tööle minema...
16.03 Jüri wrote: Oeh. Korraldus nr 33. Muhu ja Saarema vahel võib liikuda. Liikumispiirang kehtib Manijale ka. Need, kes saarel võivad tööle minna tagasipöördumise võimaluseta piirangute lõpuni ja vastupidi ka.
One month later
17.04 Saaremaa wrote: Meil siin hakkab viirus taanduma ja oleks vaja äri ajada. Äkki saaks Saaremaa peale 30 eriluba, et saaks mandril asju ajada. Tegime eraldi komisjoni ja oleme valmis homme alustama.
17.04 Jüri wrote: Me peame vaatama ja teadlastega nõu pidama.
20.04 Saaremaa wrote: Kuidas siis jääb? Meil oleks hädasti vaja liikuda nii saarelt välja kui saare sees - praegu on lubatud ainult koera kusetada ja poes käia.
20.04 Jüri wrote: Oodake nüüd. Meil siin kohe valmib kriisist väljumise strateegia. Seal on kõik kirjas.
20.04. Jüri wrote: Hiiumaa, mis on teie ettepanekud piirangute leevendamise kohta?
20.04 Hiiumaa wrote: Meil ettepanekuid pole.
20.04 Jüri wrote: Üldse ei ole?
20.04 Hiiumaa wrote: Einoh mõned mõtted meil ikka on. Et kui te saared avate, siis võiks olla tööränne.. ja pereliikmed on olulised ja mõned suvemajade omanikud tahavad ka juba tulla muru niitma. Turiste pole küll vaja. Aga joo jõvvab.
20.04 Jüri wrote: Selge.
22.04 Jüri wrote: Näete saimegi valmis kriisist väljumise kava. Mart kustutas küll kõik kuupäevad ära, aga piirangute kaotamise järjekord on alles. Saaremaa ja Muhu avame viimasena, pärast ööklubisid. Teised saared avame pärast kaubanduskeskusi.
23.04 Saaremaa wrote: Meil pole praktiliselt üldse uusi haigestumisi. Nõuame võrdseid piiranguid võrreldes ülejäänud Eestiga!
23.04 Jüri wrote: Meil siin parajasti jüripäev. Otsustame Saaremaa piirangute kohta esmaspäeval.
26.04 Saaremaa wrote: Me tuleme tänavatele ja istume seal, kui me oma tahtmist ei saa!
27.04 Jüri wrote: Kuulge, see istumine oli teil Reformierakonna korraldatud, aga olgu, olgu. Korraldus nr 69: Alates tänasest... ei, homsest anda igapäevselt Saaremaale 25 luba, Hiiumaale 20 luba, Vormsile, Kihnule, Ruhnule 10 luba, Muhule 5 luba. Luba on ühekordne ja kehtib mandrile ja tagasi sõiduks. Erilubade andmist menetleb vallavalitsus.
27.04 Manija wrote: Me jäime jälle välja!
27.04 Jüri wrote: No kuidas me peaksime teid kogu aeg meeles pidama kui te Pärnu linn olete. Hea, et ei jõudnud veel alla kirjutada. Lisada korraldusse nr 69 Manija 5 luba päevas.
27.04 Saared wrote: Nüüd läks vähe valesti. Seda me ei tahtnud.
27.04 Saaremaa wrote: Me küll tahtsime, aga pool kuud tagasi.
28.04 Jüri wrote: Raske teiega. Olgu olgu. Korraldus nr 71: Lubada alates 4. maist Saaremaa, Hiiumaa, Vormsi, Ruhnu, Kihnu ja Muhu valla ning Manija saarele sisenemist ja väljumist isikutele, kelle enda või kelle lähima pereliikme elukoha andmed, lisa-aadress või viibimiskoha aadress on saarel rahvastikuregistri kande järgi. Kas nüüd said kõik saared kirja? Ja alates 18. maist pean kõik vabaks laskma, sest nad ütevad, et pärast eriolukorra lõppu ei saa enam saari kinni hoida, nii nagu kultuuriasutusi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar