reede, 19. juuli 2024

Pruudil olid jalas kollased saapad, I

Võluv pealkiri, seda esiteks. Kuigi selle sarja andunud austajad loomulikult mäletavad sarjas üht teist imelise pealkirjaga raamatut, mille sisu tekitas nurinat :)

See raamat näitas taas mu tõtakat entusiasmi, sest pärast esimesi lehekülgi olin veendunud, et siit tuleb üks mu tänavusi esikümne pretendente. Tõsi, mõnekümne lehekülje lugemise järel pidin ennatlikku hinnangut väheke korrigeerima, lohutab ent, et ega ta kaugele ukse taha siiski ei jäänud. Algusotsas figureerinud õde-venda ja nende mõnusa huumoriga vürtsitatud terane pilk ilmaelule oli vai-mus-tav. Seejärel tuli pikem tutvustusring veinimõisa suure perekonna osas... ja ütleme otse, et see oli ikka päris pikk ring. Või mitte otseselt pikk, aga hetkel, raamatut sedasi jupitades/osadeks jaotades tasakaalust väljas. Kurb oli, et selle jooksul autor lapsi püünele eriti (või üldse mitte) ei lasknud. Lisaks tuli neid tegelasi ridamisi kole palju, kõigil veel omakorda keeruline minevik veskikivina kaelas, nii et lõdva randmega oleks saanud iga tegelase kohta eraldi romaani valmis visata.

Hiljem toodi lapsed küll tagasi, aga ega see lugeja lepitamine nii lihtsalt ka käi, eks ole :) Lisaks kahtlustan, et mõned "suuuured saladused" on tegelikult liiga etteaimatavad. Tõsi, sellele väitele ei saa muidugi siit veel kinnitust, tuleb ära oodata järg. Aga no eks ma siis korrigeerin oma hinnet.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar