esmaspäev, 17. juuni 2024

Aknad arutult avali

Igaühel oma võitlused. Ma võitlen viimastel nädalatel, et mul arvutis korraga avatud veebilehitseja aknakesi ei oleks üle kahekümne - on see üldse võimalik?

Mul on stabiilselt kogu aeg lahti 3 Gmaili postkasti, 1-3 Bookingu akent (suvel), Sõnaveeb, 2 raamatukogude andmebaasi (Ester+Riksweb), praamid.ee (suvel), Goodreads, Facebook, 1-3 ajalehe-uudisteportaali, teatmik.ee, yr.no (suvel), 1-3 pooleli olevat pikemat artiklit, mis parajasti lugemisel, blogi töölaud on vahelduva eduga, Rahva Raamat. Ja neist nimetatutest pooli ma ilmselgelt värskendan iga natukese aja tagant. 

Kui ma kirjutan mingit lugu, siis on mul sellega seoses otsitud veel mõned lugemismaterjalid, mida ma hoian päevade kaupa avatuna. Millegipärast ei kasuta ma ei järjehoidjaid ega lehtede salvestamist vms. Sisutoimetustööde aegu oli olukord veel topelthull, teemadering kohati niisamuti :) 

Huvitav, kas keegi päriselt suudab niimoodi arvuti ees istuda, et ongi konkreetselt üks aknake lahti? Teeb seal lehel oma asjad ära, alles siis avab järgmise. Mõni ime, et selline kümne asja vahet sõelumine aju lühisesse ajab. Üks päev alles vihastasin enda peale, kui kirjutasin blogisse ühest raamatust, aga samal ajal kirjutasin teise raamatu tagasikaja wordis. Kusjuures samuti pendeldasin vaheldumisi mõlema vahet. Täiesti haige, nii ei ole ju võimalik süveneda.

2 kommentaari:

  1. Ma tulin siia vaatama, et mismoodi üks arahnofoob neid aknaid ometi niimoodi arutult avatuna saab hoida?! Igasugu rahvast võib sealt sisse voorida ju! :) Aga muidu sama, kõik laiali, midagi ei salvesta (ah, küll meelde jääb!) ja kui siis sõrm kogemata mõne neist kinni vajutab, on õudne vandumine. Ja mingid poolikud või segaseks jäänud asjad kustutan ära (enam iialgi ei tegele sellega!), et siis kuu aja pärast ohkida, et miks mul neid varasemaid märkmeid enam alles ei ole, peab jälle otsast alustama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lülijalgsete osas... ma enam ei jaksa võidelda, aknad on vabalt lahti. Ilmselt augustis, kui olukord päris hulluks läheb, kaabin saarelt minema.
      PS. Hetkel on 27 akent lahti.

      Kustuta