kolmapäev, 28. veebruar 2024

Hunt / Väike Myy

Kõik hundist, sekka ka huntkoerast. Mis elu hundid elavad ja milline on karja hierarhia. Kas, millal ja millist hunti karta. Hundid meie ja teiste rahvaste pärimuses. Milline on hundi elu tänases Eestis. Lisaks autori enda kokkupuuted huntidega. Ja muidugi isiklik huntkoer Roki. Ah jaa, teiste hundikogemused niisamuti. 

Minu üks läbi aegade (ma ei tea, kust see pärit on) lemmikmõisteid-väljendeid on hunditund. Kuna ma lugesin seda raamatut pika perioodi jooksul, siis jäin praegu mõtlema, et kas seda siin mainitud oli... Hundi päev oli küll, 22. detsember. Igatahes hunditund on üks karm aeg öö ja hommiku vahel, mil kõik emotsioonid on võimendunud ja värvid liiga kirkad. Enamasti me õnneks sel ajal magame, see hoiab palju jama ära :)

Kui sa pole just kogu elu huntide uurimisega tegelenud, siis põnevat informatsiooni leiab siit kamaluga. Mõtteainet niisamuti. Sest meedias loetu põhjal jääb huntidega seoses kõlama kõik paha, nii paha. Aga miks see nii on, kuidas on selle pahani jõutud, sellest on juttu väga harva. Kui üldse. Raamatu on suisa öeldud, et kui poleks hunte, poleks ka jäneseid. Looduses on üldiselt päris kena tasakaal, kui hoolega vaadata. Miks tasakaal paigast kipub minema... njah.

Kasulik vihje neile, kelle õuele metsakutsud kangesti trügivad - hundid pidavat kartma nööril kuivavat pesu.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar