esmaspäev, 28. märts 2022

Ajad

"Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus" J. Jonasson

Teine tiir lugeda, seekord valjusti. Sama hea nagu eelmisel korral, ent uusi kihte ei avanenud (nt "Vanaema saatis mind ütlema..." puhul hakkas teisel ja valjusti lugemisel hoopis uus maailm avanema). 

Tõsi, tänaste sündmuste valguses on neid viimase +/- 100 aasta poliitilisi sündmusi huvitav sedasi kompaktselt lugeda. Tuleb nentida, et õppetunnid on omandamata ja kõik pöörleb samas rattas edasi. 


"Kassikangas" Kurt Vonnegut, Jr.

Kompu. Kuigi siin on fantastikasugemeid, siis tulin toime :) 

Särtsakalt satiiriline dialoog, ohtralt musta huumorit ja ühiskonnakriitikat (ajatu, kehtib ka täna).

Nauding heast tekstist.

Tõsi, mingites detailides ja kirjeldustes leiab kattuvusi "Galapagosega", seega ei tasu sama kirjaniku teoseid järjest lugeda.



Üle mitme aja taas Hiiumaal. Väga vaikne siin seekord pole, olid tormipäevad ja siis hävitajad. Möödas on ajad, mil sai kurdetud nende hommikuste lendude üle, nüüd harjutavad nad ööpimeduses. Seega salvestamisest ei tule saarel suurt midagi välja. Mõneti veider, kas pole? Et Tallinna kesklinnas on ümbrus vaiksem kui siin saarel. Aga on nagu, on (nagu ütleb ka salvestatava raamatu saja-aastane peategelane).






Uutest kogemustest. Proovisin esimest korda ära raamatukogu avatud teenuse. See ei ole siis pelgalt tagastatava raamatu ja/või laenutatava raamatu ise piiksutamine ja programmis vormistamine, vaid noh... sa lähedki väljaspool raamatukogu tavapärast lahtiolekuaega ja teed need toimingud. Äärmiselt vajalik ja mõistlik teenus, ma ütlen. Eriti suviti olen olnud hädas, et no ei ole mahti päevasel ajal hoovilt lahkuda ja ikka juhtub see Kärdlasse minemine jääma sinna kl 20-21 vahele (toidupood on ju lahti, pesumajja saab samuti ööpäev läbi). Päris öösel raamatukokku siiski ei lasta, aga kella 6 - 22, abiks kõvasti. 

Mul läks küll see külastus veidi lörri, sest ma suutsin masina segadusse ajada. Ei saanudki aru, kas talle ei meeldinud tagastatav raamat või minu ID-kaardi pilt. Ja broneeritud raamatuga pidin seega niisama lahkuma, nüüd ootangi, et kas mind esmaspäeval viiakse kinnimajja või miskit...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar