teisipäev, 25. mai 2021

Tiit ja Tõnu

Juulikuu osas tuleb Soonlepa aadressil veel kaubanduslikke teadaandeid (aga need on juulisse ka viimased, aeg on ikka augustikuu peale ka mõtlema hakata). Nimelt: 

"Tiit ja Tõnu" (Von Glehni teater, osades: Tiit Sukk ja Tõnu Oja) 30.07 kell 19 Soonlepa karjamõisa saalis



Ütlen ausalt, endal täiesti nägemata asi, aga kui see talvel esietendus, siis tahtsin kangesti näha. Kahjuks juhtus nii, et kuigi Von Glehni teater on Tallinnas tegutsev, siis olid pealinna kandis teatavasti ühed moodsad piirangud ja nii kolis VGT oma lavastusega suisa Tartusse. Tundus liiga pikk sõit ette võtta, eriti jaanuaris sealt va Mehhikost. Edasi tulid juba üleriigilised piirangud ja ega ma täpselt teagi, kui mitu korda Tiit ja Tõnu jõudsid üheskoos Tartus laval käia, vist mitte kuigi palju.

Aga miks ma silma peale sellele üldse panin? 

Esiteks. Ikka see Kivastik. Mulle ta kodumaistest näitekirjanikest kohe passib kuidagi. Muus loomingus ka. Reisiraamatutest meenub näiteks "Vietnami retsept". Või siis see (vist) viimatine romaan "Taevatrepp", mis koguni filmiks hakkab lähiajal muunduma.  Sõnaga, tema asjad on sellised lihtsad ja armsad ja siirad, ei ole liigset udutamist ja trikitamist. 

Teiseks, see lavastuse taust. Et 24 aastat tagasi lavastati see Von Krahlis, pealkirjaks siis küll "Peeter ja Erik". Volkonski kõrval mängis juba siis Tõnu Oja. Täna on jälle Tõnu (kuigi teises rollis) ja tema kõrval Tiit Sukk.

Usun, et saab vahva olema.

Piletid leiate Fientas ja Piletilevis ja suvel näeme!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar