laupäev, 17. aprill 2021

Kusagil maailma lõpus

 Silvia Pärmanni eelmine reisiraamat "Riigid, mida pole olemas" ei läinud mul just kõige paremini. Seekord on aga täitsa teine tubakas. Ometigi, ka seekord ei ole tegemist mingi traditsioonilise reisikirjaga, vaid retkedest kõrvalistesse paikadesse ja/või väikeste rahvakildude juurde. Tõsi, need viimased on sageli küll kordades suuremad kui näiteks eestlaste rahvaarv :)

Pärmann on leidnud väga paraja tasakaalu informatiivse materjali ja isikliku reisimulje vahel. Need on põgusad sissevaated, ent neist piisab täiesti, saad teada midagi uut ja saad aimu autori reisikogemustest. Kas te teate Lõuna-Korea Jeju provintsi merineitsidest? Või tätoveeritud nägudega naistest kusagil Laoses? 

Samuti on paigas teksti ja fotode vahekord. Ja pildid on muidugi võrratud, lisaks ei paikne need eraldi fotopoognas, vaid vastava kirjakoha juures. Kaas meeldib mulle ka. 

No saate aru, mulle meeldib kõik, absoluutselt kõik selle raamatu juures :) Ja ausalt, see ei ole ostetud reklaam, ma lihtsalt tunnen seekord päriselt, et tahaks seda raamatut ka enda riiulisse. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar