esmaspäev, 25. mai 2020

Teatrisuvi: "Müller peab lahkuma" VAT Teater

12.08 kell 19
13.08 kell 16

Piletid: 15/12 EUR 

Autor: Lutz Hübner
Tõlkija: Mihkel Seeder
Lavastaja: Margo Teder
Kunstnik: Pille Jänes
Valguskunstnik: Triin Hook
Osades: Elina Reinold, Liisa Pulk, Maria Avdjuško või Kärt Kross-Merilo, Meelis Põdersoo, Ago Soots, Tanel Saar

Lapsevanemad on kogunenud klassijuhataja tundi selge eesmärgiga – tagandada õpetaja Müller! Klassijuhataja  on kaotanud klassi üle igasuguse kontrolli ning toetava õppekeskkonna asemel valitseb anarhia. Kurjad keeled räägivad, et selle taga on probleemid õpetaja isiklikus elus. Lapsevanemad ei saa silmi kinni pigistada, kui mängus on nende maimukeste tulevikuväljavaated. Nende ehmatuseks ei kavatse kogenud pedagoog aga oma saatusega leppida, vaid asub vasturünnakule.
Tuntud saksa autor Lutz Hübner kirjeldab terava huumoriga lapsevanemate heitlusi haridusmaastikul. Eduühiskonnas tähendab heasse kooli pääsemine helge tuleviku kindlustamist. Seepärast tormavad täiskasvanud lahingusse nii raevukalt, et tasapisi hakkab segamini minema, kelle nimel üldse võideldakse. Selles sõjas on rindejooned ammu segamini paisatud. Enam ei saa sellestki aru, kas pedagoog on liitlase või vastase rollis. Kellel oleks seejuures veel jaksu pärida, mida lapsed ise soovivad?
„Müller peab lahkuma!” jõudis Saksamaal lavalaudadele 2010. aastal ja osutus suureks hitiks. 2015. aastal valmis näidendi põhjal ka menufilm. Eesti lavaversioonis asub südika õpetaja Mülleri rolli Elina Reinold.

Etendus on ühes vaatuses ja kestab 1 tund ja 40 minutit
Esietendus: 9. novembril 2016 Rahvusraamatukogu Teatrisaalis

2 kommentaari:

  1. Vastused
    1. Jaa, mulle ka meeldis väga. Ma vältisin kaua vaatama minekut, sest ikka tundus, et kool, lastevanemate koosolek jms, et see ei saa ju põnev või haarav olla, aga ei... selles lavastuses oli küll!

      Kustuta