esmaspäev, 23. märts 2020

Nüüd on see siis juhtunud.

Hull aeg tingib ka hulle tegusid. Kui igasugused karantiinid ja isolatsioonid jms veidrad võõrapärased  ja nelja seina vahele aheldavad sõnad liikuma läksid, kaubad riiulitelt lõppesid, töö lõppes, rahagi lõppes, eks siis sai mõeldud, et millal marodööritsemiseks läheb. No umbes nii nagu 80ndate lõpus ja 90ndate alguses.

Ja ei tulnudki kaua oodata. Täna antigi teada, et on toimunud sissemurdmine (või õigupoolest on küll "omavoliliselt sees käidud"), aga oh ei, mitte toidupoes ega viinapoes, isegi mitte pangakontoris (kui mõni selline peaks veel Hiiumaal üldse alles olema), vaid hoopis... khm-hm... raamatukogus, selles Kärdla omas.

No teate, ma olen isegi omamoodi uhke sellise uudise üle! Kahjuks või õnneks midagi küll ei võetud vist (kuigi kenamini kõlaks, kui sissetungija oleks kaasa viinud paar köidetki "Tõde ja õigust"), aga ikkagi, õilis ettevõtmine. 

Elagu raamatukogud!

P.S. Mul hakkab ka lugemine lõppema. Päriselt. Uut kraami ei tiksu praegu raamatukogudesse eriti ja vana hulgast on kaugjuhtimisel keeruline valida. Aga ei, ärge muretsege, mina olen turvaliselt mandril kinni ja mina tõepoolest ei ole selle sissetungi taga

4 kommentaari:

  1. Jaa, jaa... Teame, teame:)
    Nii hea lugu!
    Aga mul siin kõrval ka üks kurdab, et kas ikka kuidagi ei saaks kuhugi raamatukokku sisse murda:):):) Kodus raamatuid küll, lugegu enne need läbi!:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mind ähvardati ka keldrisse raamatukastide juurde saata, aga kui ma seda vana kraami lugema hakkaks, siis raugeks mu ind õige ruttu :)

      Kustuta
  2. Ma murdsin e-raamatukogusse - ellu.keskraamatukogu.ee
    Tuleb välja, et mul on pooled raamatud ikkagi lugemata:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ellu kasutaja olen ma juba iidamast-aadamast, aga mis seal pattu salata - erinevatelt ekraanidelt lugemine ei ole kohe üldse minu teema. Olen ellut kasutanud varasemalt hädaolukordades, kui nt vaja ruttu mingi raamatuga tutvuda või tsitaati otsida, siis hea mugav kodunt lahkumata uurida. Aga lugemisnaudingut ei saa.
      Aga raskel ajal ilmselt abiks ikka ja juba praegu on mul mõned raamatud seal "rabatud", et kui päris jamaks peaks minema (see juhtub umbes-täpselt nelja päeva pärast).

      Sina keskendu siiski vähem lugemisele ja anna parem näppudele valu, ega need teised ja kolmandad "sajad" end ise valmis kirjuta!

      Kustuta