laupäev, 3. august 2019

Noppeid Hiiumaa kohvikutepäevast, 02.08

Mitte igal aastal augustikuus ei juhtu see, et ma jõuan ise Hiiumaa ühepäevakohvikutesse piiluma. Seekord juhtus, ja imede ime küll, lausa kahel päeval. Me happy!

02.08 ehk reede (mis ennemuiste oli eelkohvikute päev, ehk ühtlasi see päev, mil ka Soonlepa õuel oli kohvik) oli kõige mõnusam - need väljaspool Kärdlat kohvikut on enamasti nii ägedates kohtades, nii armsad ja kõige lähemal algsele ühepäevakohviku-ideele.

Me hüppasime loomulikult sisse naabrite juurde Sarve sadamasse, kus oli kohvik nimega Sarvenaiste Kalakuur. Seal on juba nais- ja meeskond nii äge, et alati on kindlapeale minek. Toit on lihtne ja aus ja maitsev. Ja üldse on see üks ilusamaid kohti Hiiumaal.





Edasi liikusime Käina suunal ja jõudsime Jõekülas Bonzai Rändkohvikusse. Asukoht ja taluõu oli võrratu, väga armsa olemisega koht ja suurepärane perenaine. Abikaas tegi seal ajarännu aastasse 1987 ja ühte konkreetsesse lavastusse, mille dekoratsiooniks olnud väravad vedelesid krundil. See oli tema tipphetk :)
Jõudsime sinna paar tundi pärast avamist ja menüüst nii mõnigi roog oli juba otsas. Bonzo ise toimetas toiduga ja kui temalt küsida, siis selgitas keeruliste nimedega Jaapani toitude tausta kenasti. Muidu oli letiteenindus selline tõsisevõitu ja sõnaaher. Meie katsetasime udupeene nimega roaga - okonomiyaki. See maitses suurepäraselt, seda pean ma ütlema.



Edasi jõudsime Valgu Baari. Saan aru, et legendaarne koht, ent minul selle kohaga ajalugu puudub, seega mälestustel polnud kandepinda :) Tuuline oli. Mitmeid tuttavaid ja armsaid inimesi nägime. Väga head porgandikooki saime altleti ja pealtleti väga häid smuutisid. Praadi oleks ka tahtnud, aga jube pikk järjekord oli ja loobusime.



3 kommentaari:

  1. Valgu poodi pidas hämaratel aegadel minu vanatädi:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kahju, et tema oskustest sulle miskit külge ei jäänud - sa sobiksid kõrtsmikuks ideaalselt :)

      Kustuta
  2. Oot-oot...Nahkpõll ümber punnis kõhu ja karvased käsivarred?

    VastaKustuta