teisipäev, 28. mai 2024

Ei lange stiilist välja...

-  igal kevadel linnuessu rookides mõtlen, et sel sügisel katan hooaja lõppedes kõik voodid jm tekstiilid. Tuhkagi. Tuleb sügis ja vaatad, et saba selgas mandri poole leekima saad. Viimased öömajalised on enamasti ka "omad" ja siis võtad eriti lõdvalt. Uuel aastal krigistad hambaid ja pesed voodeid, vaipu, kardinaid, tekke, patju...

- igal kevadel tundub, et ruumide talvekorterist välja kupatamine on maksimaalselt paari päeva töö, aga siis selgub, et loodus ja aeg on ikkagi oma teinud ja... Üldiselt on meil "teema-aastad", tänavu on dušinurga-aasta. Iga jublaka järel Kärdlas käimine on veel omaette rõõm.



- igal kevadel mõtlen, et saan aru, kui männid-kadakad õitsemise lõpetavad ja siis kohe kribinal-krabinal aknaid pesema. Tegelikkuses ei saa lõpuks ikka täpselt aru, millal see jama lõppeb ja pesta võib.

- silla sissepanekut hakkad plaanima juba aprillikuus. Kord on temperatuur vale, siis tuul tugev või vale suuna pealt, siis pole abilisi, siis pole ennast saarel jne. Tänavu tuleb teist korda selline haruldane aasta, mil meri on kodust ära, mis tähendab, et käigutee on vähemalt 2/3 ulatuses kuiv ja kõva merepõhi, ehk et saab Urriga silladetaile vedada, lisaks ei pea panijad päev otsa vees ja pehmel põhjal sumpama (mis on väga väsitav, nagu aimata võib). Siiski oli tänavu erinev see, et sillapea tuli uuesti ehitada.



- igal kevadel mõtled, et sa ju tead, et kuni jaanipäevani tuleb iga nädal vähemalt üks murutraktoripäev teha ja et see on su nädalaplaanis kenasti sees. Aga ikka tuleb see uudisena ja tundub, et iga nädal röövib keegi sinult ühe väärtusliku päeva.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar