pühapäev, 9. jaanuar 2022

Teeks selle asja siis selgeks

 Et meil siin majas tüli taevani ei tõuseks, palun tarkade klubilt abi.

Eilne "Suus sulav Eesti" tõstatas küsimuse ja ühes sellega suure segaduse, et mis on mis:

- kas kaamlitatt on sama, mis kaamliila, või on seal ikka mingi erinevus?

- kas on ka erinevus, mida öelda kakao- ja mida karamellkisselli kohta?

- ja kas mõni neist koledatest nimedest käib ka piimakisselli kohta?


Rohkem küsimusi hetkel ei ole, tänan tähelepanu eest :)


P.S. Ma ei oleks kunagi uskunud, et ma pühapäeva hommikul kell 5 midagi sellist kirjutan...

6 kommentaari:

  1. Minu meelest need koledad nimed käivadki just piimakisselli kohta, sest miks peaks tatt pruun olema? Aga üldiselt vist sama ja kõige kohta. Mu vanaema kutsus veel ka banaani kaamlitatiks, tema jaoks oli see ka sarnane ollus, ilmselt oli oma esimese ja ainsa banaani liiga küpsenult saanud :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Täitsa põnev siis :) Mina olin kuulnud ainult nende pruunide kissellide kohta. Või siis olen selle teadmise oma kõvakettalt kustutanud, sest iseenesest piimakissell mulle lapsena meeldis, pruunid nii väga mitte.
      Vanaemast on muidugi kahju, kuigi natuke on ikka naljakas ka :)

      Kustuta
  2. Mulle maitsesid mõlemad ja seda, et kaamlitatiks ühte või mõlemat hüüti, mind üldse ei huvitanud. Kakaoversiooni ei mäletagi. Ikka karamellkissell või piimakissell. Võib-olla seepärast meelde ka täpselt see ila-tati-teema ei jäänud, kuna mõlemad olid head ja väga söödavad. Et siis jah, mul oli kama ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma kodus sain piimakisselli, see mulle maitses küll. Neid pruune kodus ei tehtud, saingi vaid koolis. Mul oli õrnalt mingi "teema" selle moosilärtsakaga, ma nimelt pole eriline moosisööja. Pidin selle moosisaarekesega alati eraldama :)

      Kustuta
  3. Mäletan, et sellist väljendit kasutati kooliajal küll, aga kas kõigi kohta, seda ei tea... Ise ei kasutanud nii koledat sõna, kuna mulle maitsesid kõik. Eriti karamellkissell. See on siiani mu üks lemmik. Ja just pohlamoosiga! Õnneks Selveri köök lausa teeb sellist asja😋

    VastaKustuta
  4. Ma jällegi olin jahmunud, et ilmselt vist oli see naine Katrin Pauts. Juhtusin seda saadet täeisti juhuslikult nägema alles peale sinu postitust järgmisel päeval. Ja esimene asi enam-vähem oligi see sama tati koht, kust ma nägema hakkasin.

    Kuna ma Pautsi olen ainult lugenud ja see pilt/pildid, mida ma kuskilt ajakirjandusest olen näinud jutsnagu ei läinud selle televiisoris olevaga naisega kokku, siis ma jutu järgi ainult eeldan, et see ehk oli tema.

    Mis mind aga siiralt üllatas, et kui oli, siis paberil jätab ta üli enesekindla mulje, laivis aga tundus ta uskumatult ebalev ja ebakindel. Sõnad paberil ja pilt ei läinud nagu üldse kokku:)
    Kui see muidugi oli ikka tema.

    VastaKustuta